Wat is Sudoku

Sudoku is een puzzel, welke over de hele wereld populair is geworden. Doordat het Japanse schrift minder geschikt is voor kruiswoordpuzzels is Sudoku nog steeds erg populair in Japan. Ondanks het gebruik van nummers is Sudoku niet een wiskundige puzzel. Logische vaardigheden en een grote hoeveelheid tijd zijn nodig om de puzzels op te lossen. De regels van de puzzel zijn eenvoudig :

  • Elk nummer (1-9) moet één keer verschijnen in elke horizontale lijn
  • Elk nummer (1-9) moet één keer verschijnen in elke vertikale lijn
  • Elk nummer (1-9) moet één keer verschijnen in elke 3x3 box.

Tevens zijn er diverse variaties van deze puzzel in omloop. Een aantal voorbeelden hiervan kun je vinden op onze spelletjes pagina.


Onder 'Oplosmethodes' proberen we op een zo eenvoudig mogelijke manier uitleg te geven over diverse oplosmethodes. De methodes zijn onderverdeeld in verschillende niveau's. Door het gebruiken van deze oplosmethodes bent je in staat om zelfs de moeilijkste puzzles op te lossen. We proberen om deze methodes regelmatig aan te vullen met nieuwe methodes. Bezoek de website regelmatig, zodat je op de hoogte blijft van eventuele nieuwe methodes.

Zelf Sudoku Oplossen

Het oplossen van de puzzel kan je veel voldoening geven. Om je vaardigheden te vergroten publiceren wij regelmatig nieuwe oplosmethodes die geschikt zijn voor de beginnende en de meer ervaren puzzelaar.


Sudoku Helper

Een puzzeloplossen zonder geknoei? Dat lukt alleen met de Sudoku Helper.
Een uniek programma dat onmisbaar is bij het oplossen van Sudoku puzzels. Probeer het!


Contact

Heb je iets mede te delen of wil je reageren op een van de onderwerpen in de website, aarzel dan niet en gebruik het contact formulier.